Skočiť na hlavný obsah

Za uplynulé roky sa súťaž vo varení gulášu stala významnou spoločenskou udalosťou zariadenia. V rámci XI. ročníka tejto súťaže gastronomického umenia vo varení sa predviedli päťčlenné družstvá z Centra sociálnych služieb Jahodná a Zariadenie pre seniorov Patria – DD v Galante. Po oficiálnom otvorení súťaže a príhovore riaditeľky Patria – DD v Galante p. PaedDr. PhDr. H. Maťašovskej Csemezovej sa súťažné tímy pustili do varenia gulášových špecialít. Súťažiacim poskytol organizátor základné potraviny t.j. mäso, masť, cibuľu a zemiaky a ostatné ingrediencie už boli kulinárske tajomstvá družstiev. Za necelú hodinku sa už šírili z kotlov vône, ktorým nikto neodolal. O hudobnú produkciu sa postarala skupina Spektrum Plus, ktorá roztancovala nielen seniorov ale aj zamestnancov zariadení. Všetky družstvá sa snažili o to, aby ich guláš bol najchutnejší. O 12.30 hod. boli odobrané vzorky na hodnotenie a porota sa pustila do práce, kde hodnotila farbu, vôňu, konzistenciu a to najdôležitejšie – chuť. Konečné poradie určila porota nasledovne: 1. miesto obsadilo domáce družstvo. Pohár víťazovi a ceny súťažiacim boli odovzdané primátorom Mesta Galanta Mgr. Petrom Kolekom a riaditeľkou Patria – DD v Galante. Po slávnostnom vyhlásení výsledkov nasledovala ochutnávka navarených pokrmov a veselá zábava.

x

06.01.2025 (Pondelok)

SVIATOK

07.01.2025 (Utorok)

polievka cesnaková

sviečková z bravčového mäsa /7/

knedle /1,7/

08.01.2025(Streda)

polievka rajčinová so syrom /7/

restované kuracie pečienky

ryža

uhorky

09.01.2025 (Štvrtok)

polievka šošovicová s párkom /1/ , chlieb /1/

kurací stroganov /7/

kolienka /1/

10.01.2025 (Piatok)

polievka hrášková s mrveničkou /1,3/

bryndzové halušky /1,3,7/

acidko /7/

Zoznam alergénov:
1. Obilniny obsahujúce lepok 2. Kôrovce 3. Vajcia 4. Ryby 5. Arašidy 6. Sójové zrná 7. Mlieko 8. Orechy 9. Zeler 10. Horčica 11. Sezamové semená 12. Oxid siričitý a siričitany 13. Vlčí bôb 14. Mäkkýše