Skočiť na hlavný obsah

Čas Vianoc sa blíži. Jednou z tradícií vianočných sviatkov je aj pečenie a zdobenie medovníkov. Aj v našom zariadení sa posledný novembrový týždeň niesla vôňa medovníkov. Klienti sa s radosťou pustili do vykrajovania medovníkových figúrok. Vykrajovanie a zdobenie im išlo od ruky, nakoľko do práce vložili kus svojho srdiečka. Počas práce sme si spoločne zaspievali koledy a pripomenuli sme si zvyky a obyčaje. Za pomoc vďačíme aj paniam kuchárkam, ktoré nám pomohli do zlatista upiecť medovníky. Ozdobiť medovník veru nie je ľahké, ale naši klienti to zvládli bravúrne. Krásne upečené a vyzdobené medovníky ako každým rokom zdobia vianočný stromček vo vstupnej hale nášho zariadenia.

x

03.02.2025 (Pondelok)

polievka goralská, chlieb1

moravské buchty 1,3,7

04.02.2025 (Utorok)

polievka z mrazenej zeleniny

bravčové stehno hamburské 7

knedle 1

05.02.2025(Streda)

polievka hrášková so strúhaním 1

kuracie sote

zemiakové placky 1,3,7

kapustový šalát

 

 

06.02.2025 (Štvrtok)

polievka zemiaková zaprážaná 1

zabíjačkový tanier

čalamáda

07.02.2025 (Piatok)

polievka petržlenová s cestovinami 1

vyprážaný karfiol 1,3

opekané zemiaky

tatárska omáčka 7

Zoznam alergénov:
1. Obilniny obsahujúce lepok 2. Kôrovce 3. Vajcia 4. Ryby 5. Arašidy 6. Sójové zrná 7. Mlieko 8. Orechy 9. Zeler 10. Horčica 11. Sezamové semená 12. Oxid siričitý a siričitany 13. Vlčí bôb 14. Mäkkýše